19:28


Pinterest lanserar företagsabonnemang
Många e-handlare har upptäckt fördelarna med att synas på Pinterest, men hittills har man som företagare fått nöja sig med att använda ett personligt konto även för sin verksamhet. Nu har dock Pinterest uppmärksammat sina företagsanvändare och lanserat en tjänst som gör det möjligt för e-handlare och andra verksamhetsinnehavare att skapa ett konto i företagets namn. Har du redan ett personligt konto som du använder för din verksamhet kan du enkelt konvertera detta till ett företagsabonnemang. Användarvillkoren har också uppdaterats och är numera indelade i olika sektioner för företag och privatpersoner. I företagsavdelningen finns även en Best Practises-sida med matnyttiga tips och råd, samt ett antal case-studies, som visar hur du som företagare kan använda Pinterest på bästa sätt.

Fortfarande under utveckling
Då företagstjänsten ännu är i sin linda är det i dagsläget inte så stor skillnad mellan ett privat Pinterest-konto och ett företagskonto – båda är exempelvis kostnadsfria. Enligt Pinterest kommer dock tjänsten att utvecklas kontinuerligt, baserat på vilka funktioner som efterfrågas och vad de ser att det finns behov för, som exempelvis analysverktyg och liknande. Har du registrerat ett företagsabonnemang kommer du automatiskt att få information när en uppdatering är på gång.

Verifiera din webbplats
En användbar funktion som du kan använda redan idag är verifieringsverktyget, som gör att du kan verifiera för Pinterest – och dess användare – att det verkligen är du som äger webbsajten i din Pinterest-profil. När du har verifierat din webbplats, vilket du gör genom att ladda upp en speciell HTML-fil till din server för att bevisa att du har åtkomst till den, visas en röd bock intill ditt profilnamn på Pinterest. Bocken indikerar för användarna att sajtens äkthet har konfirmerats av Pinterest och att länken till din e-butik är legitim. Att verifiera din sajt är ett bra sätt att skapa förtroende hos dina potentiella kunder inför erbjudanden, kampanjer och tävlingar, eftersom användarna då är säkra på att de inte hamnar på en phishingsajt när de klickar på en av dina länkar.

Talex har en modul för Pinterest Läs mer på  http://webshop.talex.se/pinterest—pin-it-p-259.html

Comments are closed.Kontaktuppgifter

Telefon

0303-71 91 00

Mail

info@talex.se