18:24

Instagram vill hjälpa företag att synas

Talesättet ”en bild säger mer än tusen ord” stämmer ganska väl in i dagens visuellt fokuserade marknadsföringsklimat – inte minst online. En välformulerad textannons kan förvisso generera klick och nya kunder, men ett inspirerande foto har i regel större genomslagskraft och tillsammans utgör text och bild en svårslagen kombination när det gäller att väcka känslor och skapa engagemang. Ögat dras automatiskt till bilder och det går mycket snabbare för den mänskliga hjärnan att ta in visuella budskap än att läsa och bearbeta skriven information. Ren text kräver helt enkelt mer koncentration innan ett eventuellt beslut fattas, medan bildannonser ofta kortar ner beslutsprocessen och genererar snabbare klick. Ibland kan de där sparade sekunderna vara avgörande för om man ska lyckas fånga in en potentiell kund eller ej.

På Instagram är det bilder som gäller för hela slanten och för att skilja sig från mängden av visuell information som bombarderar de närmare 200 miljoner användarna gäller det verkligen att sticka ut lite extra. Hittills har det dock varit svårt att avgöra vad som går hem hos användarna och företag som marknadsför sig via sajten har länge efterfrågat bättre verktyg för att kunna analysera resultatet av sina kampanjer. Och Instagram meddelade nyligen att de under de närmaste månaderna kommer att rulla ut en mängd nya funktioner som ska hjälpa företagare att få bättre insikt i hur användarna interagerar med deras organiska innehåll, foton, annonser och videor.

De nya funktionerna kommer bland annat att inkludera verktyg som ska hjälpa företagare att öka synligheten på Instagram genom att ge bättre insikt om hur de kan nå ut till, påverka och engagera rätt målgrupper vid rätt tillfälle. Det kommer även att bli möjligt att analysera resultaten av betalda kampanjer och se såväl antal visningar som räckvidd och frekvens för varje enskild annons som ingår. Instagram utlovar även en slags ”iscensättningsfunktion” som ska göra det smidigare för marknadsföringsteam att skapa, förhandsvisa och spara nya annonser och samarbeta kring kommande kampanjer.

Comments are closed.Kontaktuppgifter

Telefon

0303-71 91 00

Mail

info@talex.se